Òmnium Terrassa convoca els premis literaris de la Nit del Misteri 2016

XXV PREMI DE NOVEL·LA FERRAN CANYAMERES 
Narració original i inèdita que no s’hagi presentat a cap premi pendent de resolució, de gènere policíac, d'intriga o misteri.
L'admissió d'originals es clourà el 31 de març de 2016 a les 9 del vespre.

XXVIII PREMI DE NARRACIONS CURTES FERRAN CANYAMERES
Narració o conjunt de narracions original i inèdita de gènere policíac, d'intriga o misteri.
L'admissió d'originals es clourà el 2 de maig de 2016 a les 9 del vespre.

XXII PREMI MARIA ROVIRA 
Narracions Curtes per a alumnes d'ensenyament secundari i post obligatori
Narració original de gènere policíac, d'intriga o misteri.
L'admissió d'originals es clourà el 2 de maig de 2016 a les 9 del vespre.


XV PREMI M.MONTSERRAT OLLER 
Narracions Curtes per a alumnes de Cicle Superior de Primària
Narració original d'un conte d'aventures o misteri.
L'admissió d'originals acabarà el dia 2 de maig de 2016 a les 9 del vespre.

XII PREMI DE POESIA ENRIC GALL 
Un poema o una col·lecció o un recull de poemes originals i inèdits d’exaltació dels valors ciutadans com el civisme, la convivència i els bons costums.
L'admissió d'originals es clourà el 2 de maig de 2016 a les 9 del vespre.

El Premi Ferran Canyameres de novel·la d’intriga és el mes antic del país del seu gènere i amb la dotació més alta malgrat haver-la hagut de rebaixar els darrers anys.

Des de l’any 1986, Òmnium Cultural Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa convoca el PREMI DE NARRACIONS FERRAN CANYAMERES en homenatge a l’il·lustre escriptor terrassenc nascut el 1898 a Terrassa i mort a Barcelona el 1964.

Ferran Canyameres era un terrassenc molt vinculat al món de la literatura juvenil i de gènere policíac, i pel fet que les entitats que el convoquen consideren que el millor homenatge que se li pot fer és donar el seu nom a un premi literari convocat a Terrassa.

Des del PREMI FERRAN CANYAMERES DE NARRACIONS CURTES al 1988 ja s’especifica que ha de ser una narració o narracions originals i inèdites, del gènere policíac, d’intriga o negre, i el premi es publica per primera vegada durant la setmana de Sant Jordi de 1989.
L’any 1990 el premi adopta un nou gir i gràcies a l’impuls dEdicions BAULA (llavors Editorial Luis Vives), per primera vegada, s’institueix el PREMI FERRAN CANYAMERES DE NOVEL·LA, que es convoca conjuntament amb el de narracions curtes.

Per això, la convocatòria del premi Ferran Canyameres del 1990 és una convocatòria doble: la del IV PREMI FERRAN CANYAMERES DE NARRACIONS CURTES i la del I PREMI FERRAN CANYAMERES DE NOVEL·LA.

Des de llavors, els dos premis Ferran Canyameres, que es convoquen anualment, es lliuren durant l’inici del solstici d’estiu i les obres premiades es publiquen per la diada de Tots Sants, que es correspon amb el solstici d’hivern.

Durant aquest l’acte de lliurament acte del PREMI FERRAN CANYAMERES DE NOVEL·LA s’aprofita també per atorgar elPREMI FERRAN CANYAMERES DE NARRACIONS CURTES, el PREMI MONTSERRAT OLLER per alumnes de cicle superior de primària, el PREMI MARIA ROVIRA
per a alumnes d’ensenyament secundari en els seus dos nivells i el PREMI DE POESIA ENRIC GALL.

Actualment la dotació del PREMI FERRAN CANYAMERES DE NOVEL·LA és de 5.500,00 euros gràcies a les aportacions Editorial Pagès i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa.

L’atorgament i el lliurament d’ambdós premis, que —com hem dit— es fa coincidir amb el solstici d’estiu, es produeix durant un acte literari que tindrà lloc als locals de la NOVA JAZZ CAVA de Terrassa i que es coneix tradicionalment com la NIT DEL MISTERI.

Durant aquest acte s’aprofita també per lliurar el PREMI MARIA ROVIRA DE NARRACIONS CURTES per a alumnes d’ensenyament secundari en els seus dos nivells, el qual es convoca conjuntament amb els premis Ferran Canyameres des del 1995.


Més informació dels premis i les seves bases al web: http://nitdelmisteri.omniumterrassa.cat o per correu: terrassa@omnium.cat